v.v. WACKER  –v.v. DONKERBROEK   3 – 0

De 1e thuiswedstrijd van het seizoen 2021/2022 (waarvan wij hopen dat het niet tussentijds onderbroken wordt) werd onder constant neerdalende regen gespeeld tegen de v.v. Donkerbroek uit Friesland. De “voorwedstrijd” werd echter gespeeld in de bestuurskamer, waar het bestuur van Wacker mededeelde, dat er op het kunstgrasveld gespeeld zou worden. Dat viel bij scheidsrechter Oosterhof uit Steenwijk niet in al te beste aarde. Hij vroeg zich af,  waarom er niet op het hoofdveld, dat volgens hem uitstekend bespeelbaar was, gespeeld werd.  Doch het bestuur van Wacker deelde mee, dat het hoofdterrein, in overleg met de consul van de K.N.V.B. was afgekeurd en dat men met de K.N.V.B. afgesproken had, dat in een dergelijk geval gebruik kon worden gemaakt van het terrein met kunstgras. Deze voorwedstrijd eindigde dus in een overwinning voor het bestuur!

De wedstrijd tegen de Friese jongens uit Donkerbroek liet zien, dat dit elftal  echt wel over een paar snelle spelers beschikt. Wacker was dan misschien technisch iets vaardiger, Donkerbroek gooide er flink wat enthousiasme en….snelheid tegenaan. Wacker had echter een geweldige opsteker toen de (jeugdige  17 jaar),snelle Joris Brouwer, na 3 minuten, een voorzet prachtig binnenschoot. Donkerbroek probeerde wel wat terug te doen, doch invaller doelman Bart van der Laan,ook al met zo’n jeugdige leeftijd, stond knap te keepen. Het wachten was op een tweede doelpunt van Wacker. En dat kwam er, ondanks het feit dat scheidsrechter Oosterhof een geheide handsbal in het strafschopgebied van Donkerbroek over het hoofd zag. Joost van der Weide was de maker. 2 – 0 met de rust is een mooie stand.

Natuurlijk kwam Donkerbroek met nog meer enthousiasme uit de kleedkamer om die 2 – 0 een beter aanzien te geven. Maar met de routine van Edwin Dekker en Koen Dekker, bleef Wacker duidelijk de baas. En in de laatste minuut was het  (ook alweer zo’n fijne jeugdspeler)Coen Snoeienbos , die de 3 – 0 liet aantekenen.  Met invallers voor 6 vaste basisspelers liet Wacker zien, dat men over een brede, maar vooral goede selectie beschikt! Volgende week zondag komt de v.v.Lemmer naar De Wijk.

Jan Tijink

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.