Wedstrijdverslag Wacker 3 – Oldemarkt 3

Zondag, 3 maart 2019

Op het programma Wacker 3 – FC Oldemarkt 3. Weersomstandigheden; regenachtig, licht briesje, temperatuur rond de 9°. Opstelling; Goalie Dennis Erkemeij, Linksachter Anne Ploeg, Centraal achterin; Jurian Lier, Henry Platje, Rechtsachter Tom de Zwaan. 2de linie; Linkshalf Jan Bouwman, Centraal midden Remco Stadman, Theo Koster, Rechtshalf Ferry Johannes. Aanvallend span; Rene Jansen en  Frank Johnson. Bank; Peter van den Braake, Arend Klomp, Jan Pieter Boverhof.

Rond de klok van 09.15u druppelen de gemotiveerde mannen/jongens van Oldemarkt de kantine van ons mooie sportpark binnen, opgevangen door de mannen van Wacker. De jongens van Oldemarkt zien er fit uit, afgetraind en voor zover in te schatten is, veel voetbalinzicht en techniek. Uitdagende ploeg dus.

Exact 10.00u wordt door scheidsrechter Jan Koster het fluitsignaal gegeven voor de aftrap. Wacker begint met een strategisch voordeel door de gewonnen tos van de gelegenheidsaanvoerder Jan Bouwman. Oldemarkt is sterk, goed voetballende ploeg, veel fysiek vermogen, strak in de passing, creativiteit en ongekende techniek. Maarrr…. Wacker is beter. Na een minuut of 7 opent Rene Jansen de score. Na een goede loopactie van de linkshalf, waardoor er veel ruimte is vrijgekomen op links, kan Rene opstomen richting de achterlijn. De voorzet gegeven met links, erg hard wordt door een verdediger van Oldemarkt gepareerd met een eigen goal als gevolg. Kan de beste overkomen. Sterker, het overkomt vaak de besten…

Door sterk verdedigen op de linkerflank van Wacker, zowel vanuit het midden als achterin ziet Oldemarkt geen enkele kans om via die zijde op te bouwen. De ballen lopen dus grootendeels over de rechterflank. De lichtvoetige (synoniemen; luchtig, makkelijk, soepel, sierlijk) Ferry Johannes verovert de bal op rechts, haalt keurig de achterlijn en geeft scherp voor op Rene Jansen. Vol overtuiging wordt de 2de binnen getikt.

Oldemarkt, inmiddels onder de indruk van het zogenaamde ‘uit het boekje’ spel van Wacker, komt er niet aan te pas. Speldenprikjes worden gegeven door de keeper, die behoorlijk ver kan uittrappen. Het centrale duo Henry Platje en Jurian Lier, hebben hier geen moeite mee. Platje is zelfs geen overtredingen nodig. Stabiele factor Jurian Lier is sterk in de opbouw.

Rond de 12de minuut is het favoriete duo van de trainer op dreef geraakt. De één na de andere spectaculaire actie komt van de schoenen van Remco Stadman en Frank Johnson. De ruimte wordt ze gegeven door de kilometervreter op linkshalf, loopacties zonder bal creëren enorme gaten in de defensie van Oldemarkt. De 3de goal voor Wacker wordt ingeschoten door Frank Johnson na een loepzuivere punterassist van Remco Stadman. De mannen hebben elkaar gevonden.

Niet lang daarna een fantastisch opbouw over rechts. Via individuele acties van Tom de Zwaan en Ferry Johannes loopt eerstgenoemde richting de achterlijn. Op meesterlijke wijze wordt de bal de 16 ingejaagd. De verdediging van Oldemarkt is kansloos, Frank Johnson trapt degelijk binnen. 4 – 0. Kort erop volgt de 5 – 0 , weet niet meer zo goed hoe…

De wedstrijd lijkt gespeeld, Oldemarkt kan simpelweg geen antwoord vinden op het spel van Wacker. De technische vaardigheid, de blinde vondsten, de strakke passing, de sterke aannames, de geniale loopacties op links, het pure verdedigen… Gewoon een niveautje te hoog. Echter een wissel op de rechterflank bij Wacker brengt de spanning terug in de wedstrijd. Ferry Johannes moet eraf met een rugblessure, de jonge fitte Jan Pieter Boverhof komt erin. Er wordt geschoven – Theo Koster naar rechts, Jan Pieter Centraal.

Wacker verliest door de wissel op het middenveld, de finesse in de passing en besluit meer op te gaan bouwen over de linkerflank, waar het loopvermogen ogenschijnlijk geen probleem is. Op basis van de simpele redenatie – “Als het niet zo vaak goed gaat, moeten we het gewoon vaker proberen, dan gaat het vanzelf wel goed, want ‘niet zo vaak goed’ is natuurlijk niet nooit goed. Hoe vaker we het proberen hoe dichter we bij de kans komen dat het wel een keer goed gaat”. – wordt de linkshalf regelmatig diep gestuurd.

In de rust wordt er van kant gewisseld, Wacker speelt nu van de kantine af. Er is gewisseld bij Wacker; Centraal achterin wordt Henry Platje vervangen door Arend Klomp, aan Peter van den Braake de opdracht om de erg goed spelende Tom de Zwaan te vervangen op de rechtsback positie en Rene Jansen neemt met 2 goals afscheid van het strijdtoneel en wordt vervangen door Joeri Huigen in de spits.

De 2de helft begint minder overtuigend dan de 1ste. Het is niet dat Oldemarkt beter is, maar de wedstrijd wordt minder gecontroleerd door de mannen van Wacker. Hierdoor komt Oldemarkt af en toe in kansarme positie. Maar dit is genoeg. De geroutineerde Arend Klomp verslikt zich in een vermeende voorzet van Oldemarkt en eindigt met toch wel 75 kg schoon aan de haak op een aanvaller van Oldemarkt, reden genoeg voor een penalty. Echter, de scheidsrechter ziet de onschuld en onkunde van de actie en vindt een penalty te zwaar bestraft. Ter verdediging van de scheids; mocht Arend deze actie niet hebben toegepast, was de bal er voor 98% zeker niet ingegaan, dus de keuze van de scheids is te rechtvaardigen. Plat gezegd: ‘De aangevallen aanvaller kwam niet persé in heel kansrijke positie ofzo…’. Gelukkig dacht de tegenstander hier net zo over en kon het spel vredig en in alle rust voortgezet worden.

Nog geen 2 minuten later, besluit het lot de beslissing van Jan Coster, scheidsrechter te overrulen. De bal komt van de voeten van een Oldemarkter, via een graspol strak langs een elleboog, nog aangeraakt door iemands hoofd via de paal onverwachts bij Jan Bouwman. Deze was niet voorbereid en in al zijn kunde legt hij de bal binnen de 16 panklaar voor een speler van Oldemarkt. Er wordt uitgehaald, de bal rolt zachtjes richting de achterlijn, geschat een meter naast de goal. Ervaren verdediger Arend Klomp heeft gezien dat zodra hij de bal laat lopen, er een hoekschop zou ontstaan en kiest ervoor om de bal in plaats van achter te laten gaan, weg te werken. De bal, die op de achterlijn ligt, komt via de tegenstander (ca. 10 cm vanaf de achterlijn) tussen de keeper en de paal door en rolt langzaam tegen de tweede paal in de goal. Domme pech, of zoals eerder gezegd; het lot was het niet eens met de beslissing van de scheids over eerder beschreven situatie. 6 – 1.

Wacker pakt de draad weer op en langzaamaan, bij vlagen ontstaat het zelfde spelbeeld als in de eerste helft. De spaarzame ballen richting het doel van Dennis Erkemij zijn voor de keep geen probleem. Hij heeft duidelijk ervaring met nattigheid rond de vingers. Peter van den Braake heeft de linksbuiten van Oldemarkt onder controle, Arend en Jurian zijn inmiddels aan elkaar gewend, de linksback en linkshalf blijven gaten creëren, kansen scheppen en kilometers maken, het middenveld heeft het vizier bijna scherp en de aanvallers maken dankbaar gebruik van de ruimte achter de verdediging bij Oldemarkt. De 7 – 1 wordt gemaakt door Remco Stadman. Het vele proberen van Jan Pieter Boverhof resulteert in een steekpass op maat richting Frank, die op snelheid zijn metgezel-in-vorm vindt, deze tikt binnen.
Oldemarkt maakt nog via een voorzet, gevolgd door een kopbal de 7 – 2. Wacker sluit de score door een goal van Remco Stadman, eindstand 8 – 2.

Volgende week Oldeholtpade 4 uit, 10.00u; komt dat zien!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.