WACKER  –  AENGWIRDEN  0 – 1(!!!)

De verrassing in de 4e klasse A van de K.N.V.B. afdeling Noord, kwam deze zondagmiddag toch wel duidelijk uit De Wijk, waar de plaatselijk v.v. Wacker met 0 – 1 “koppie” onder ging tegen het op de laatste plaats staande v.v. Aengwirden (die  hadden slechts 4 punten bij elkaar gehaald in deze competitie!!) uit het Friese Tjallebert, gemeente Heerenveen.Inderdaad een verrassing, voor de Wijkers een onaangename en voor de Friezen een aangename.

Onder leiding van scheidsrechter Dinnie Heins uit Kootsterstille, begonnen beide ploegen “fris van de lever”aan deze wedstrijd waarbij, vooral voor Wacker, er duidelijk iets op het spel stond en dat was duidelijk aan het spel van onze blauwwitten te merken. De druk was groot om te moeten winnen en dan wil het nog wel eens tegen gaan zitten.Daarbij een tegenstander die frank en vrij kon spelen (hadden zich min of meer al bij een degradatie neergelegd) en als je dan voor de rust al verzuimt te scoren, dan ga je al met een slecht gevoel richting de thee. Maar goed: je hebt nog drie kwartier, dus het zal nog wel goed komen. Niet dus!! Na de rust wat wisselingen aan Wackerzijde, het wordt er echter niet beter op. Na twintig minuten “worstelvoetbal”(van beide kanten trouwens!)krijgt Wacker een penalty toegewezen. “Hè,hè,”hoor je alle Wackersupporters zuchten, “eindelijk kunnen we scoren”. “Dat had je gedacht”, zegt de (goede)  keeper van Aengwirden tegen zichzelf en met een geweldige safe haalt hij de “knal” van aanvoerder Erwin Dekker (die voor de wedstrijd gehuldigd werd omdat hij al 100 (!!!!!) doelpunten voor Wacker heeft gescoord) uit de hoek!

En dan begin je je hart vast te houden! Die stoere Friezen putten daaruit geweldig veel moed. Ze zullen toch niet plotseling met de overwinning naar Friesland terugkeren? Ja hoor, geholpen door geklungel in de achterhoede van Wacker, ligt de bal plotseling in het “netje” achter doelman Knipmeier.

Alles bij Wacker wordt uit de kast gehaald, aanval na aanval gaat richting het Friese doel, doch paal en lat, een onterecht afgekeurd doelpunt en…… vooral de keeper van Aengwirden staan succes in de weg. Het blijft 0 – 1 en Koop de Wolde, die zei dat hij  de banden van de platte kampioenswagen al had opgepompt, kan deze wagen voorlopig weer in de schuur zetten.Voorlopig richt alles wat blauw en wit een warm hart toedraagt, zich op de nacompetitie, want Wacker heeft immers de 1e periode gewonnen!!  Nou dan!!!!