Udiros  –  Wacker  0  –  3

Een fantastische lente zondagmiddag, een prachtige accommodatie (met kunstgras), een flinke belangstelling, vooral vanuit De Wijk!  Wat kon er deze middag nog fout gaan voor de blauwwitten uit De Wijk in de strijd om de 1e periodetitel tegen de mannen van UDIROS uit het Friese Nieuwehorne??.

En dat gebeurde gelukkig ook niet. Vanaf het begin nam Wacker  het heft in handen, al kon je duidelijk zien dat er toch wel een zekere druk op deze wedstrijd lag. Er werden aanvankelijk enkele prachtige kansen om zeep gebracht en een geweldige “knal”van aanvoerder Edwin Dekker spatte op het aluminium uit elkaar. Maar Edwin zou Edwin niet zijn, als hij in de zeventiende minuut niet met zo’n zelfde “knal” Wacker aan de leiding zette. “Hè,hè”,zag je iedereen die Wacker een warm hart toedraagt, denken. De ban is gebroken en Wacker kon rustig voetballend de rust gaan halen.

Maar toen na de rust   de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Brussaard, werd hervat, wilde die alles beslissende tweede goal voor Wacker, maar niet vallen. Daar moest wisselspeler Joost van der Weide (ingevallen voor Mike Hooier) aan te pas komen om die (overigens zeer verdiend)  te scoren. En dat aanvoerder Edwin Dekker met een subliem genomen penalty er ook nog 3 – 0 van maakte, kon de feestvreugde in het Wackerkamp, alleen maar vergroten!

Bij het laatste fluitsignaal werd er zelfs veel vuurwerk door de Wijkers afgeschoten, ten teken dat men toch wel erg blij is met dit toetje als kers op de taart van dit seizoen. Men mag nu in elk geval aan het eind van dit seizoen promotiewedstrijden spelen voor een plaats in de 3e klasse. Tenzij………………………..je algeheel kampioen wordt, dan promoveer je automatisch!! En…….je weet het maar nooit!!!!.

In elk geval een hartelijke felicitatie met de periodetitel aan de selectie, de technische staf, verzorging, de  leiders en natuurlijk het bestuur en supporters!!!