WIJC O-10-1 verlaat sterk bezet Bayer 05 Eurdingen toernooi met opgeheven hoofd

Voor de jongens van WIJC O-10-1 stond het pinksterweekend in het teken van een internationaal jeugdtoernooi voor spelers onder 11 jaar tot en met 19 jaar. Met 10 spelers en 10 papa’s zijn we vrijdag 18 mei vetrokken vanuit de De Wijk naar Düsseldorf (vlakbij Eurdingen) , ons verblijf tijdens het toernooi.  Bij aankomst eerst een hapje eten en daarna een stadswandeling (wat meer weg had van een  marathon). Zaterdag 19-5-2018 werd het toernooi geopend met een heuse openingsceremonie. De volksliederen van Duitsland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Nederland werden achter elkaar afgespeeld voor een overvolle tribune. De groepsfase wedstrijden werden alle verloren. SUSA Vienna (Oostenrijk), Bayer 05 Eurdingen (Duitsland) en Spouwen-Mopertingen (België) waren te sterk. ’s Avonds hebben we dag afgesloten bij de pizzeria en hebben de papa’s, nadat de jeugd op bed lag, aan de bar de finale van de DFB-pokal nog gekeken. Uiteraard met wat versnaperingen. Zondag stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste twee gingen helaas verloren.  De laatste wedstrijd ging om wie laatste of een na laatste zou gaan worden.  Deze werd beslist (2-2 na reguliere speeltijd) na penalty’s in het voordeel van WIJC.  Tegenstander was Bayer 05 Eurdingen. Al met al een heel leuk weekend en voetballend zeer leerzaam. Onze jongens hebben zich kranig geweerd en veel lol gehad. Al met een succesvol weekend. Dit is mede mogelijk gemaakt door eigen bijdrage n van ouders,  bijdragen van sponsorgelden (Prewest, Bruins betonstaalvlechtbedrijf en Fiscalys Belastingadviseurs) en catering door Promontis.

Groet,

Trainers WIJC O-10-1