Triville JO 15-1 blijft maar winnen in de Hoofdklasse A

Op 12 november 2022 stond de derby tegen JVZ JO 15-1 op het programma. Triville had voor aanvang van de wedstrijd als nieuwkomer in de Hoofdklasse A nog geen punten gemorst. Samen met HZVV JO 15-1 staan ze met 6 uit 2 bovenaan. JVZ JO 15-1 kon bij winst op onze jongens in punten gelijk komen. Acht ploegen strijden om het kampioenschap en doen tot nu toe niet heel veel voor elkaar onder lijkt het. Ook vandaag was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. In een zonovergoten (warmste 12 november ooit gemeten!) en volgepakt huis begon JVZ IJzersterk. Zelfs de grensrechter van dienst moest alle zeilen bijzetten om het snelle voorwaartse spel van JVZ bij te houden. Dat het geen gemakkelijke middag zou worden voor Triville was wel duidelijk. Na 5 minuten beet Triville meer van zich af en vocht zich in de wedstrijd. Aan beide kanten werd voor iedere centimeter gestreden. Duels werden niet geschuwd. Complimenten aan de leidsman die veel toeliet waardoor de snelheid in het spel behouden bleef. Geen van beide ploegen had een groot overwicht, toch waren de grootste kansen voor Triville. Met iets meer scherpte had het 0-3 bij rust kunnen staan. Het was Ryan die vlak voor rust de minimale voorsprong van 0-1 op het scorebord zette. Gezien de kansen verdiend. In de rust heeft de thee, althans dat neem ik aan, Triville goed gedaan. Na amper 5 minuten verdubbelde Renzo de score: 0-2. JVZ ging vanaf dat moment meer naar voren en gaf achterin ruimte weg. Echter wisten onze voorwaartsen hier niet van te profiteren mede door een paar keer zeer goed keeperswerk van de JVZ keeper. Wat JVZ ook probeerde, grote kansen op een aansluitingstreffer bleven uit. De twee schoten op ons doel die tussen de palen belandden werden gepakt door de keeper al dan niet met wat show. Uiteindelijk een verdiende einstand van 0-2. Enige smet op de wedstrijd is het uitvallen van Ryan met een blessure. Deze moest in het ziekenhuis behandeld worden. Hopelijk kan hij weer snel aansluiten bij de groep. 9 punten uit 3 is een prachtige teamprestatie! Niet alleen vandaag, maar dat is al een geruime tijd aan de gang. De verdediging staat als een huis, een goed uitgebalanceerd middenveld en voorin veel kracht en snelheid. Daarnaast is de technische staf met Alda, Alfred, Peter, Joy en Marcel een mooie en goede combinatie gebleken. Dit moeten we maar niet te hard roepen, voordat je het weet word je gebeld door iemand met netnummer 020. Een telefoontje naar de jeugd coördinator van Triville is misschien geen gek idee om eens te kijken hoe we dit gehele team de komende jaren bij elkaar kunnen houden. Maar goed, ik heb zijn nummer niet. Nog twee punten. De beleving en betrokkenheid van de ouders (inclusief opa’s, oma’s, tante’s ooms, broers en zussen). Niks is te gek of gaat moeizaam. Onderling ruilen, overnemen van rijbeurten, vlaggen of wat dan ook gaat soepel. Sterker nog, er moet ‘steen papier schaar’  gedaan worden om te voorkomen dat er geen 4 vlaggenisten langs de lijn staan te wapperen. Dat is niet altijd vanzelfsprekend, maar hier dus wel. Misschien is het wat je geeft krijg je terug en is het een groot compliment richting staf en team.

De sfeer is goed en erg leuk dat er zoveel mensen komen kijken bij de wedstrijden. Ten slotte kregen de jongens vandaag een geweldige verassing van de oom van Jesse. Na de wedstrijd kregen zij allemaal een mooie nieuwe trui!  Overigens wel met Amsterdam erop. Een voorbode?

1PK (alias)

Reacties zijn gesloten.