Sport en cultuurkamp voor basisschool kinderen

Dinsdag 13 augustus werd er in De Wijk het sport en cultuurkamp voor basisschool kinderen uit de gemeente Hoogeveen en De Wolden georganiseerd. Georganiseerd door de sportfunctionarissen uit de gemeente en vrijwilligers. Dinsdagmiddag stond er sport en spel op het programma. De kinderen gingen in drie groepen naar tennis, korfbal en naar voetbal. De kinderen konden kennismaken met deze sporten in De Wijk.

We (Willem Dekker en ik) hebben voor voetbal diverse mikspellen gekozen zodat ook de kinderen die niets met voetbal hebben een leuke middag kregen. Zo konden ze voetbalsjoelen en voetbaldarten, hierbij ging het dus niet om hoe goed je kunt voetballen, of hoe hard je kunt schieten, maar met beetje geluk en slim spel kwam je aan een behoorlijk aantal punten. Daarna nog een estafette met de bal op een leuk uitgezet parcours, hierbij ging het om samen winnen en verliezen en het spelen in een team, met aanmoedigingen en iedereen dus even belangrijk.

Gelukkig bleef het droog tijdens de spellen. We hebben één bui gehad, maar toen hadden we pauze. De koffie gezet door André Prent, Roelof Hulzebosch kwam nog even buurten voor de gezelligheid. Willem moest voor de bui nog even naar huis, de was binnenhalen,  😀 ….. Mannen bedankt!

Hèlen van Elven

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.