Onder winterse tempraturen pakt SJO Triville JO15-1 opnieuw 3 punten in de hoofdklasse

-2 °C gaf de thermometer om 9:00 uur op zaterdagochtend 19 november aan. Een wereld van verschil met vorige week waar toen nog “warm” voor de tijd van het jaar was. Dus het was tijd om de thermokleding, mutsen en handschoenen weer uit de kast te pakken.

Vol goede moed werd er aan de wedstrijd gestart, want de jongens hebben 9 punten uit 3 wedstrijden. Een super start dus, tegen Raptim JO15-1 moest de volgende 3 punten worden gepakt. Raptim pakte in hun eerste 3 wedstrijden 6 punten, een ware test dus weer vandaag. Bij winst sta je 6 punten voor op Raptim, maar een gelijkspel maakt de boel nog spannender.

Abel Badry Damian
Niek Renzo Fenno
Ewan Jesse Seye Ewan
Luuk

Wissels: Savin en Bart
Mentale support op de bank: Ryan en staf

Aftrap

Je kon nog niet met je ogen knipperen of de bal lag al in het net. De bezoekers uit Coevorden leken wel bevroren. Het goede druk zetten werd namelijk beloond, een fout van de centrale verdediger werd meteen afgestraft door Badry (1-0).

Dat was misschien ook wel het enige wat aanvallend goed ging in de 1e helft, want Raptim ging meteen hoog druk zetten en na 5 minuten was de stand alweer gelijk.

De rechtsbuiten kwam met zijn snelheid tot aan onze achterlijn, trok de bal terug, en vond daar de middenvelder op de 16 meter lijn, die vervolgens de vrije man van Raptim vond en hij schoot de bal hoog in het dak van het doel. Een mooi uitgespeelde goal van de bezoekers (1-1).

Hierna hield Raptim het heft in handen. Ze bleven druk zetten en hielden dat de gehele eerste helft vol. Misschien was het niet verdiend dat we gingen rusten met 1-1 gezien de kansen. Onze keeper Luuk hield om op de been met een paar goede reddingen.

Rust (1-1)

Na een paar wisselingen in de rust stond het in de 2e helft beter. En er werd weer gevochten voor elke bal zoals het hoort. Toch bleef Raptim gevaarlijk, dat deed dat door rustig op de bouwen veel bewegen zonder bal en simpele driehoekjes te maken om onder onze druk uit te spelen.

Ondanks het overwicht van Raptim was het Triville dat scoorde. Een goede combinatie op het middenveld zorgde ervoor dat Renzo de bal kreeg voor zijn ‘zwakkere’ voet (als hij die überhaupt heeft). Met links schoot hij de bal hoog in de hoek, een supermooie goal.

Dat gaf de jongens energie en de bezoekers leken vermoeit na het vele druk zetten.

Nog een 3 minuten was het alweer raak, een één-tweetje tussen Damian en Renzo zorgde ervoor dat er een verdediger was uitgespeeld. Daarna ging Damian op avontuur, omspeelde nog een verdediger en schoot de bal in het doel (3-1).

Nu was het de taak om deze lekkere voorsprong vast te houden. Nadat Raptim ging wisselen kwam er weer wat meer energie in hun ploeg. Maar onze jongens hielden het potdicht achterin, elk duel werd bijna gewonnen.

Op karakter en door het support langs de lijn hielden ze het vol en werd na een mindere 1e helft, maar een veel betere 2e helft de 4e overwinning in 4 wedstrijden behaald. 12 punten dus in de hoofdklasse!!!

Doelpuntenmakers:

1’ Badry (1-0)
5’ Raptim (1-1)
51’ Renzo (2-1)
55’ Damian (3-1)

Ondanks de kou was het spel in de 2e helft hartverwarmend. Ook was onze grensrechter vandaag weer foutloos en ik heb gehoord dat er een last-minute vliegtuig naar Qatar klaarstaat😉.

Aankomende week weer volle bak trainen en dan staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. De reis gaat dan naar Genemuiden. Er wordt afgetrapt om 10:30 uur tegen de JO15-1.

Voor nu een fijn weekend!!!

Reacties zijn gesloten.