WIJC JO8-1 hervat training (bij huis!)

Ondanks alle beperkingen die de overheid en de KNVB hebben opgelegd om de verspreiding van het nare Coronavirus te beperken, heeft WIJC JO8-1 de training weer hervat.

Uiteraard komen de jonge voetbaltalenten niet samen op het veld, maar trainen ze lekker op het gras van hun achtertuin, voor het huis of nabijgelegen grasveldje.

Dagelijks ontvangen ze een korte video met een nieuwe oefening van de trainer via Whatsapp. Alle oefeningen kunnen ze alleen doen, of samen met hun papa, mama of broertje en / of zusje. De voortgang van de oefeningen delen ze met elkaar via Whatsapp, zodat ze elkaar waar nodig kunnen aanmoedigen en coachen.

De oefeningen zijn eenvoudig om uit te voeren, maar wel goede oefeningen om de balvaardigheid te verbeteren. Zo doen ze bijvoorbeeld oefeningen met dribbelen, hooghouden en koppen. Veel hebben ze niet nodig om te trainen, naast een effen veldje is alleen een bal bijna altijd voldoende. Wanneer het aanvullende materiaal niet voorhanden is, wordt de creativiteit aangeroepen. Zo gebruiken ze emmers of bakstenen als pionnen en zetten ze bankjes op hun kant om als doel te fungeren.

De gedreven voetballertjes zijn echter niet elke dag even gemotiveerd om vol aan de bak te gaan en dat hoeft gelukkig ook niet. Lekker bewegen en plezier maken is waar het om draait en dat doen ze, ondanks deze rare tijden, gelukkig allemaal!

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.