Van het bestuur

Normaal zouden we terugblikken op het afgelopen eerste deel van het voetbalseizoen. Maar helaas hebben we maar kort kunnen genieten van de competitie. Dat vinden we vanzelfsprekend erg jammer. We volgen natuurlijk de richtlijnen van de overheid en de KNVB en dat betekent dat er de komende tijd nog geen wedstrijden zullen zijn. Ook zullen alle activiteiten die we normaliter rond oud- en nieuw inplannen niet doorgaan. Dus geen zaalcompetitie voor de jeugd, RIJS toernooi, oliebollentoernooi, carbidschieten en nieuwjaarsreceptie. De trainingen zoals die nu zijn opgezet voor de jeugd gaan wel door.

Naast de impact van corona willen we nog wel een aantal zaken onder jullie aandacht brengen.

Zoals jullie weten stopt Frans Zinger als voorzitter. We hebben inmiddels diverse mensen benaderd om zijn rol over te nemen, maar helaas is dat nog niet gelukt. We doen daarom ook een nadrukkelijk beroep op jullie om deze vacature op te vullen. Momenteel zijn we een schip zonder kapitein en we willen graag een voorzitter voordat het normale (voetbal)leven weer begint. Meld je daarom aan of draag een geschikte kandidaat voor (mag ook iemand van buiten Wacker zijn). Het is een overzichtelijke rol bij een goed draaiende club, ook qua tijdsbesteding!

De Algemene ledenvergadering is uitgesteld. Voorlopig is deze gepland op 23 maart, waarbij we ervan uitgaan dat we deze zoals altijd in de kantine kunnen houden. Als blijkt dat dit dan nog niet is toegestaan zullen we de ALV digitaal organiseren via Zoom.

We willen jullie bij deze al wel melden dat de financiële resultaten onder controle zijn. Natuurlijk missen we onze grootste inkomstenbron, namelijk die van de kantine. Maar door de subsidie die we krijgen van de overheid weten we de schade redelijk te beperken.

Met Theo van ‘t Zand is afgesproken dat we aan het einde van het seizoen ’20-’21 uit elkaar gaan. De Technische Commissie voert gesprekken met verschillende kandidaten ter vervanging.

Ook willen we van deze gelegenheid gebruik maken om jullie op te roepen vrijwilliger te worden.  Willen jullie (tijdelijk) een handje helpen bij één van de activiteiten, bijvoorbeeld onderhoud van het kunstgras, training/begeleiding van jeugd of in de kantine, meld je dan aan.

We wensen iedereen fijne Kerstdagen toe en alvast een goede jaarwisseling. Blijf gezond en we hopen dat we elkaar in 2021 weer langs de lijn of in de kantine kunnen spreken!

Frans Zinger
Jan Lier