Terugblik seizoen 2017-2018

Van het bestuur

Het seizoen 2017-2018 zit er al weer op. Een korte terugblik.

Allereerst kijken we terug op een mooi voetbalseizoen. Wacker 1 is op een verdienstelijke 5e plek geëindigd, alhoewel we stiekem op meer hadden gehoopt. We willen het team bedanken voor hun inzet en in het bijzonder de vertrekkende trainer en spelers: Ruud, Jurian en Stephan bedankt!

Over het algemeen hebben we goed voetbal gezien bij Wacker en WIJC, waarbij we onszelf best de titel Fair Play kunnen toebedelen als club. Weinig gedoe, kaarten en boetes!

Om voetbal toekomstbestendig te maken zijn de eerste concrete stappen gezet in de samenwerking tussen WIJC en Vitesse ‘63. De eerste oefen-/selectiewedstrijden zijn gespeeld en de jeugdcommissie is druk doende de teams samen te stellen. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking voor de JO19 en JO17 spelers.

Dit is niet het enige waar we met omliggende verenigingen samenwerken: ook met Ruinen en Ruinerwold trekken we op om de mogelijkheden van het aanleggen van een kunstgrasveld te onderzoeken.

De velden zijn inmiddels gesloten en er wordt alweer druk aan gewerkt om ze speelklaar te krijgen voor het nieuwe seizoen. Ook vindt er tijdens de zomervakantie onderhoud plaats aan de kleedruimtes.

Financieel gezien kunnen we spreken van een goed jaar. De balans moet nog wel definitief worden opgemaakt en zal tijdens de Algemene Ledenvergadering worden toegelicht. Wat in ieder geval meehielp was de sponsorbijdrage van de Rabo Clubkas!

Ook zie we het aantal sponsoren toenemen. Al sponsoren en natuurlijk onze hoofdsponsor Café de Casteleijn hartelijk bedankt voor het steunen van onze vereniging.

In de kantine hebben we een nieuw kassasysteem geplaatst. Dit werkt niet alleen veel gemakkelijker en sneller voor de kantinemedewerkers, maar biedt voor het nieuwe seizoen ook de mogelijkheid om met pin te betalen.

Vanuit de scheidsrechters commissie zal er komend seizoen wederom een cursus worden opgestart. Heb je belangstelling dan kun je je aanmelden bij Steef van Baalen.

Tevens willen we bij deze vermelden dat we als bestuur ook onze processen hebben beoordeeld om de privacy van alle leden te borgen (oftewel: Algemene Verordening Gegevensbescherming).

Afgelopen 2 juni was er nog een zeer geslaagd WIJC toernooi met als kers op de taart de familiedag. Louter positieve reacties en we kunnen vast verklappen dat we dit zeker willen herhalen.

We willen vast vermelden dat dinsdag 25 september de Algemene Ledenvergadering is ingepland.

We wensen iedereen een fijne zomer en vakantie toe.

Frans Zinger
Jan Lier