OLIEBOLLENTOERNOOI 2018

Afgelopen zaterdag 29 december 2018 stond weer het jaarlijkse oliebollentoernooi op de agenda. Wat een sensationeel toernooi is én blijft dit toch. Ook dit jaar was het weer een toernooi met alles erop en eraan: winnaars, verliezers, een bomvolle tribune, prachtige afstandsschoten, adembenemende hakjes, stiftjes, omhalen en tikkie takkie voetbal. Bij de meeste deelnemers ging de truckendoos weer als vanouds open en soms leek het wel alsof de wedstrijden gespeeld werden op een veldje in het hart van Rio de Janeiro.
Zoals gezegd kende het toernooi natuurlijk winnaars en verliezers, de grootste winnaar van het toernooi was team 5. Dit team speelde onder leiding van Frans ‘The chairman himself’ Zinger, als een zeer goed geoliede machine, die geen druk kende ondanks de populariteit van het toernooi. Met behulp van Joost ‘Lionel’ van der Weide, Roland ‘Ron beton’ Steenbergen, Niels ‘CR7’ Kloeze, Steef ‘El Professor’ van Baalen en Dennis ‘The illegal Alcidean’ Westerbeek, stonden ze als een huis en wisten zij de eeuwige roem én de bierpul te bemachtigen. Het contract voor ‘The illegal Alcidean’ ligt overigens al klaar, dus wie weet is hij snel weer te bewonderen op ons sportpark aan de Wiltenweg.

Behalve dat alle supporters en deelnemers getuige waren van het oliebollentoernooi, waren ze ook getuige van iets anders. Iets waar nog steeds over gepraat wordt en wat wel eens een belangrijke gebeurtenis kan gaan worden in de geschiedenis van vv Wacker. Namelijk: A cat(h) has turned into a wolf. Maarten Cath is sinds 29 december 2018 officieel lid geworden van de activiteitencommissie, en dit zal niemand ontgaan zijn. Door de zaal heen, tijdens de wedstrijden door was zijn stem te horen en na afloop van het toernooi, in de kantine, zal zijn gebrul nog steeds door menig hoofd heengaan. Ondanks de ophef over dat hij niet voor iedereen goed verstaanbaar was, zijn wij ervan overtuigd, dat hij nu al een waardevol lid is. Cath is nog jong, talentvol en ambitieus. Een dag na zijn debuut van moment of fame, heeft Cath met behoorlijk wat moeite (omdat hij zo schor was) ons beloofd het komende jaar aan zijn stemvolume te gaan werken, dus dit zal volgend jaar geen probleem meer moeten zijn.

Wat betreft het rad van fortuin was het dit jaar een recordjaar. Door het grote aantal prijzen én vooral ook mooie prijzen, kon er dit jaar maar liefst 14(!!!) rondes gedraaid worden. Dit betekent dat er een opbrengst is gerealiseerd van bijna €900,-, wat allemaal ten goede komt aan de kas van Wacker! Alle 32 bordjes waren iedere ronde binnen 5 minuten uitverkocht. Het leken wel prooien van de leeuw, zo gewillig waren de bordjes. Dus dank aan alle leeuwen en in het bijzonder alle bedrijven die deze geweldige prijzen aan ons hebben gesponsord. Wellicht dat het een idee is om het rad van fortuin te gaan uitbreiden, zodat we volgend jaar nog meer prooien tevreden kunnen houden en een nog hogere opbrengst kunnen realiseren.

Nogmaals dank aan alle deelnemers, het publiek, de supportersvereniging, de bedrijven, de sporthal en het kantinepersoneel van de sporthal.

Wij wensen jullie allen een goede jaarwisseling, de beste wensen voor 2019 en graag proosten wij weer met jullie bij de nieuwjaarsreceptie van Wacker op zondag 6 januari!

Groeten van de activiteitencommissie