Met gepaste TROTS……!

Je hebt supporters en supporters. Iedereen doet het op zijn/haar eigen manier!
Toch, zonder ook maar enigszins verschil te maken, is de Supporters Vereniging heel erg blij met Roelof Klomp. Supporter en trouw lid van het eerste uur!!

Op 15 januari 1930 werd Roelof in de Wijk geboren en het buurtschap De Stapel.
Hij is dus even oud als de voetbalvereniging Wacker uit de Wijk, waar hij in 1945 lid van werd.

Na 5 jaar onderdrukking door de Duitsers werd de Wijk in 1945 bevrijd door de Canadezen en om dit te vieren werden er inwoners gevraagd om een voetbalteam te vormen en een wedstrijd te spelen tegen de bevrijders.

De wedstrijd vond plaats onder grote belangstelling op het veld van de club, waar nu garage Burgwal en het tankstation van Shell gevestigd is.
Eerst koeievlaaien ruimen en lijnen trekken, voetballen en daarna wassen achter de plaatselijke kroeg.
Na die wedstrijd (uitslag onbekend) werd hij lid van de v.v. Wacker, die op dat veld(weiland) nog vele jaren voetbalden en waar dus de eerste voetbalstappen van Roelof werden gezet.

Roelof speelde vele jaren in het 1e elftal met veel van zijn vrienden en later ook de lagere teams. Voetballen met een zware leren bal en shirtsponsors? Daar hadden ze toen nog nooit wat van gehoord! Wat is er in die tijd veel veranderd….

Toen hij in 1966/1967 verhuisde naar de Wijk om Café Wittink over te nemen, werd hij nog meer met Wacker verbonden.
Het café was namelijk de thuisbasis van de vereniging en de diverse teams vertrokken bij het café voor de uitwedstrijden. Ook de 3e helft inclusief verlenging vond vaak plaats tegenover de Wieker Meule….

Samen met zijn vrouw  zorgde Roelof altijd voor een gastvrij gevoel en was het altijd een feest om erbij te zijn.

Toen zoon Arend ging voetballen werd hij trainer om zijn vaardigheden op de jeugd over te brengen. En bij het café hing het vertrouwde “Wacker Kassie” aan de muur. Daar stonden de selecties van de teams vermeld en zo kon elke voetballer zien, in welk team hij dat weekend voetbalde en wat de vertrektijd was.

Het hoogtepunt in het bestaan van Wacker was toen alle 3 de teams in 1973/1974 kampioen werden. Volgens de geruchten is er wel een maand lang feest gevierd in het café!!

Eind tachtiger jaren stopte Roelof met het café, maar bleef hij aan Wacker verbonden. Hij werd kantinevrijwilliger en de kantine draaide op zijn horecadiploma’s.

Een bijzonder moment waren de voorbereidingen voor de klucht ter gelegenheid van het 75 jarig jubileum van Wacker, Voor, tijdens en na afloop kwamen de goede tijden weer terug. Roelof achter de bar en vele bekenden aan de andere kant . U raadt het al, het was wederom feest!

In 2011 stopte Roelof als barvrijwilliger, maar dat betekende niet dat hij niet meer op het voetbalveld kwam
Het voetbal zit in het bloed van de familie Klomp en daarom komt Roelof dan nog steeds  kijken naar zoon Arend en kleinzoon Kevin.
Kevin speelt momenteel net als zijn opa in het eerste en Arend in het derde team.
Na afloop een welverdiende borrel en een praatje met iedereen.

Als Supporters Vereniging hopen wij natuurlijk Roelof nog vele jaren te mogen begroeten op het voetbalveld en als blijk van waardering hebben we hem een mooi pakket gegeven.

Roelof, van harte gefeliciteerd met je 90e verjaardag, Hieperdepiep……Hoera!!

De Supporters Vereniging