Lidmaatschap voor het volgend seizoen.

Het voetbalseizoen 2019-2020 is in maart abrupt tot een eind gekomen. Net toen we het voorjaar indoken, strooide Covid-19 zand tussen de raderen en liep alles vast. Een bizar eind. Alle activiteiten werden afgeblazen. We weten nog niet precies wanneer alles weer wordt vrijgegeven. Gelukkig heeft de jongste jeugd bij WIJC de training voorzichtig weer kunnen oppakken. Voor de overige spelers horen we later meer, maar zorg dat je in conditie blijft.  Zoals de verwachting momenteel is kunnen we, in het dan al weer nieuwe seizoen en misschien nog wel met beperkingen, in september weer fris van start. Ondertussen is dan ook het kunstgrasveld gereed gekomen. Dit veld zullen we op een nog later te bepalen tijdstip in gebruik nemen.

Nu even iets over het lidmaatschap voor het komende seizoen.

Het lopende verenigingsjaar eindigt op 30 juni 2020. Het nieuwe verenigingsjaar begint op 1 juli 2020 en loopt dan weer tot en met 30 juni 2021. VvWacker is wettelijk verplicht haar leden er op te wijzen dat, als zij hun lidmaatschap willen beëindigen, dit een maand voor begin van het nieuwe verenigingsjaar moet gebeuren. In dit geval dus voor 1 juni 2020. Vandaar dit bericht.

Het lidmaatschap is een jaarverplichting die elk lid aangaat met de vereniging. Opzeggen per direct tijdens het verenigingsjaar is daarom, uitzonderingen daargelaten, niet mogelijk. Die jaarverplichting is er mede omdat voor het volgend jaar een begroting moet worden gemaakt en moet kunnen worden ingeschat wat de inkomsten zullen zijn. Ook moet de vereniging voor het nieuwe seizoen een inschatting kunnen maken hoeveel teams er voor de competitie moeten worden opgegeven. Als het lidmaatschap niet wordt opgezegd, wordt deze dus stilzwijgend en met  instemming van beide partijen met een geheel jaar verlengd.

Degene die het lidmaatschap op wil zeggen, moet dat schriftelijk doen bij de ledenadministratie. Een afmeldingsformulier is van de vvWacker-site onder Organisatie/Ledenadministratie te vinden en te downloaden. Ook zij die het volgend jaar, met overschrijving van de KNVB, bij een andere vereniging gaan spelen moeten zich voor 1 juni schriftelijk bij de ledenadministratie afmelden. Leden die hun lidmaatschap willen beëindigen en zich op voormelde manier tijdig opzeggen krijgen daarvan schriftelijk een bevestiging.

Het bestuur.