Koninklijke onderscheiding Jan Talen

Vanmorgen werden er zes Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Met de uitreiking worden vijf inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau en één persoon Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Roger de Groot reikte de onderscheidingen uit aan Klaas Rooze en Jan Oosterhuis uit Ruinerwold, Jan Zegeren uit Ruinen, Laurensius Hazen uit Zuidwolde en Lambert Vos en Jan Talen uit De Wijk. Dit gebeurde onder toeziend oog van vele aanwezigen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Jan Talen is vanaf 1955 betrokken bij Voetbalvereniging Wacker. En voetbalde zelf ook verdienstelijk. Daarnaast was hij lid van het bestuur en  rapporteur  en consul voor de KNVB. Van 1990 tot 2016 was hij ook onderhoudsmedewerker bij zwembad De Slenken. Vanaf 2017 stond hij bestuur van Stichting De Slenken met raad en daad terzijde. Jan staat bekend als een rustige man die ongemerkt veel werk verzet. En wordt een  supervrijwilliger genoemd omdat hij ook  in de avonduren en in de weekenden klaar staat. Altijd stipt en trouw.

Foto: Benny Spin