AANLEG KUNSTGRASVELD START op 9 MAART

De afgelopen maanden heeft het bestuur samen met de terreincommissie afspraken gemaakt over de aanleg van de nieuwe kunstgrasveld op ons sportpark aan de Wiltenweg. Binnenkort is het zover, en zal de aanleg starten. Hieronder treffen jullie een aantal feiten en weetjes over ons nieuwe kunstgrasveld. Heb je nog vragen over de aanleg van het veld of over het veld zelf, kom dan op dinsdag 3 maart om 1930 naar de kantine. De gemeente en de aannemer zullen daar aanwezig zijn om een korte toelichting te geven op de aanleg.

• Het kunstgrasveld wordt aangelegd op het huidige veld 2.
  • De aanleg start op 9 maart, en zal naar verwachting 6-8 weken duren. Dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden in deze periode.
  • Naar verwachting is het kunstgrasveld gereed eind april
  • Voorafgaand aan de aanleg van het kunstgrasveld zullen er enkele bomen gekapt worden die te dicht op het nieuwe veld staan.
  • De lichtmasten zullen blijven staan en voorzien worden van nieuwe LED-armaturen (evenals de lichtmasten op het trainingsveld).
  • De aannemer zal het materiaal voor het kunstgrasveld aanvoeren over het evenemententerrein.
  • In de periode van aanleg van het kunstgrasveld zullen de wedstrijden zoveel mogelijk op veld 1 gespeeld worden. In voorkomende gevallen zullen we met bepaalde wedstrijden uit moeten wijken naar een buurvereniging, maar we proberen te beperken.
  • De huidige ballenvangers en doelen zullen vervangen worden door nieuwe exemplaren. We zullen de huidige materialen hergebruiken op ons trainingsveld.
  • Vanaf mei kunnen we gaan wennen  aan het veld en in het seizoen 2020-2021 kunnen we ons kunstgrasveld volop gaan gebruiken voor wedstrijden en trainingen!

Tot slot nog één ding naar aanleiding van recente berichten in de pers (https://nos.nl/artikel/2318231-rechter-kijkt-naar-voetbalclubs-wat-doen-ze-tegen-verwaaien-kunstgraskorrels.html). Ons kunstgrasveld is identiek aan het veld dat in Koekange is aangelegd. De rubber korrels die hierbij gebruikt worden zijn niet gemaakt van gemalen autobanden. Daarnaast wordt ons veld voorzien van een kleine opstaande rand om het veld heen, waardoor de kans dat de korrels buiten het veld terechtkomen erg klein is. Wij verwachten dan ook niet geconfronteerd te worden met vergelijkbare problemen als in de link genoemd worden.