V.V. WACKER- V.V. RUINERWOLD  2 – 2

Het stond aangekondigd als een regelrechte derby van de gemeente De Wolden: Wacker tegen Ruinerwold. En dat nog wel onder het toeziend oog van burgemeester De Groot  en een delegatie van de Regiobank, die een spiksplinter nieuwe bal kwam aanbieden. En het werd me toch een armetierige wedstrijd voor zo’n 200 toeschouwer!!!  Lag het aan het koude, miezerige weer??? We zullen het nooit weten. Volgende keer beter, zullen we maar zeggen.

Wacker ging nog wel aardig van start en was voor de pauze ook technisch wat beter dan de roodwitten uit Ruinerwold en dat resulteerde in de 17e minuut tot een 1 – 0 voorsprong, toen good old Remco Stadman een zeer listig passje liet vallen voor de voeten van aanvoerder Edwin Dekker. En dan weet je het wel, 1 – 0 voor Wacker.

En de blauwwitte, Wijker supporters gingen er eens goed voor zitten, vooral toen die listige (42 jaar!!)Remco Stadman, vlak voor rust, nummer twee binnenknalde. Wat kon Wacker nog gebeuren??

Een heleboel, dat bleek na de rust, toen Ruinerwold het spel helemaal in handen nam en het werd erg druk op de helft van Wacker.De aansluitingstreffer kon niet uitblijven en in de 62 ste minuut was het zover. Ruinerwold rook bloed en het lukte ze zowaar ook nog, in blessuretijd, de gelijkmaker te produceren. Verdiend, dat zeker! De winst van deze wedstrijd was toch wel de sportiviteit waarmee aan beide kanten gestreden werd. En dat is ook winst!!

Met foto’s van de pupillen van de week voorafgaand aan de wedstrijd