ONS TWEEDE

2-WACKER_site975Als je zo op je 5 , 6 jarige leeftijd van je ouders “bij het voetballen mag”, dan droom je van een grote carrière! Misschien word je later wel een prof! Of misschien kom je wel in het eerste van Wacker!!!
En dan begint die lange weg naar je dromen, via de pupillen en de junioren komt dan het moment waarop je afscheid moet nemen van het jeugdvoetbal en wachten de grote jongens, de senioren!!
Het eerste elftal is nog een heel eind weg en meestal kom je terecht in een lager elftal. Soms stoomt iemand uit de jeugd wel in een keer door naar de selectie van het eerste,toch altijd nog het vlaggeschip van de vereniging, doch dat eerste elftal is op dat moment voor de meesten nog te ver weg .
En zo ontstaat er dan onder dat eerste elftal de zo genaamde ”lagere” elftallen(geen mooie benaming trouwens, want ook deze spelers zijn echte liefhebbers).
En zo kent onze vereniging Wacker het 4e, het 3e en het twiede elftal.
En omdat dat “twiede”elftal een behoorlijk seizoen draait onder leiding van speler/ trainer Jeroen Koeling (een gouden kerel voor Wacker)leek het mij terecht om iedereen er op te wijzen, dat dit elftal nog kansen heeft om te promoveren. Kampioen in deze reserve 3e klasse zal naar alle waarschijnlijkheid Ruinen 2 worden. Zij promoveren daardoor en ook de nummer 2 (op dit moment Steenwijkerwold 2) gaat automatisch mee naar boven.
En voor de 3e en de 4e in de eindrangschikking zijn er z.g. p/dwedstrijden(promotie/degradatie).
En laat,nou dat tweede van ons daarvoor in aanmerking komen, als…………………….ze tenminste de laatste twee wedstrijden tot een goed einde weten te brengen. Zondag a.s.(1 mei)een uitwedstrijd naar mede concurrent Havelte 2 en vrijdagavond 6 mei een thuiswedstrijd tegen het onder aanstaande Oldeholtpade 2.
En dat leuke Wacker 2 verdient best bij die wedstrijd flink wat supporters!!