“HOE HOLLE WEJ DE KOP BOO’M WATER??”

Voor het 1e elftal (toch altijd nog het vlaggeschip van een vereniging) zit de helft van de 26 te spelen wedstrijden er op. En als je alle standen in het district Noord van de K.N.V.B. bekijkt, zul je maar weinig clubs zien met slechts 3 punten uit 13 wedstrijden.Dat is nou niet iets om erg trots op te zijn! Dat zal ook niemand in onze club zijn!
Maar het is ook niet iets om je dood van te schrikken en zeker niet iets om de kop maar te laten hangen of om maar meteen een zaag in de fietstas te doen en daarmee maar aan de poten van wie dan ook te gaan zagen!!!
Want…..voetbal is altijd nog een spel, waarbij meestal een winnaar en een verliezer zijn.En als er geen winnaar is, is er ook geen verliezer (en omgekeerd!).
En bovendien is voetbal (en ik mag dat als 82 jarige zeggen!!) in dat korte poosje dat je op deze aardkloot mag verblijven, iets heel betrekkelijks!
Er zijn waarachtig wel belangrijker dingen in dit leven!
Desalniettemin is natuurlijk de stand van ons eerste op de ranglijst voor iedereen die Wacker een warm hart toedraagt , teleurstellend .
En verwijzend naar de tekst van dit artikel (zie boven) rijst natuurlijk de vraag: En hoe nu verder??? Niet met die zaag in de fietstas, niet met gekanker op alles en iedereen, niet met zondebokken te zoeken enz.
Nee, gewoon achter dat cluppie blijven staan en vooruit kijken. Dat nog jonge eerste elftal is nog niet zo slecht als de zwartkijkers wel willen doen geloven. Men moet dit elftal even de tijd geven. Het grootste deel van dit elftal speelt, onder leiding van een nieuwe trainer, voor het eerst met elkaar dit jaar samen(en wel in de 3e klasse, vergeet dat niet!). En mocht dan degradatie aan het eind van het seizoen onvermijdelijk zijn, so what!!
Het is goed , om aan het eind van dit jaar, toch te vermelden dat er bij Wacker erg veel mensen in touw zijn om spelers en publiek wekelijks in de gelegenheid te stellen ,op een mooie akkomodatie, van hun geliefde sport te kunnen genieten!! Een groot compliment daarvoor en veel dank!!!!
Iedereen fijne feestdagen toegewenst en vooral een gelukkig en gezond 2016!