HET ECHTE VOETBAL KOMT ER WEER AAN!!!!

Ja toch??? Geen E.K.-voetbal meer, geen millioenentransfers meer voor de de dure jongens: Nee, het echte voetbal begint binnenkort weer!! Onze “cluppies” gaan elkaar weer bestrijden. Ook onze blauwwitten uit De Wijk kunnen weer hun kunsten gaan vertonen op o.a. hun prachtige (zoals het er op dit moment tenminste bij ligt!)nieuwe grasmat op het hoofdterrein.En door de geografische ligging van ons dorp De Wijk , is het altijd weer een verrassing welke kant v.v. Wacker in de competitie wordt opgestuurd. Dat kan de ene keer richting Friesland zijn, het kan ook richting Noord Drenthe gaan, het kan alle kanten op!!
Deze keer was het speelschema toch wel enigszins verrassend!
Je zou het een mengeling van regio’s kunnen noemen.
Natuurlijk zitten er wel wat bekende “jongens” tussen zoals Havelte, Steenwijkerwold, Veno, Wijster en niet te vergeten onze naaste buren IJhorst, doch zeer verrassend zijn wel U.S.V uit Nieuwleusen en O.V.C. ’21 uit Ommen.
Daarnaast moet er twee keer gereisd worden naar Smilde (S.V. Hoogersmilde en Smilde ’94), naar Frederiksoord (Old Forward) Wanneperveen (Oranje Zwart) , Pesse en Zandhuizen.
Al met al toch wel een interessante competitie-indeling
Een voorspelling van deze competitie te geven is puur “natte vingerwerk”of tewel ”koffiedik kijken”!!
Elke trainer zal zeggen dat zijn ploeg minimaal voor de bovenste plaats zal gaan en toch………zullen er aan het eind ook weer verliezers zijn!
Een oud gezegde luidt: “Als er geen verliezers zijn, zijn er ook geen winnaars”!! En zo is ’t mar net!!
En dan nu de start. Na een serie bekerwedstrijden (21 augustus uit naar M.S.C. zaterdag, 23 augustus thuis tegen Willemsoord en 28 augustus thuis tegen Steenwijk) moet Wacker haar 1e competitiewedstrijd (uit)spelen op zondag 4 september tegen Steenwijkerwold(een oude bekende). Op11september volgt dan de eerste thuiswedstrijd tegen Hoogersmilde en een week later weer een thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart.Dus twee thuiswedstrijden achter elkaar.Maar dan komt er toch een rare kronkel van de competitieleider(ster,) want Wacker krijgt 3 (!!!)uitwedstrijden achter elkaar(Veno,Pesse en IJhorst). Op z’n minst een rare zaak. (Redactie: hersteld: zie schema.)
Tegen die tijd moeten we maar eens bekijken hoe de zaken er dan voor staan!
Ik wens de technische staf en de spelers veel succes toe en u als kijkend/meelevend publiek een fijn seizoen 2016/2017 .