VAN WIE IS DAT D’R IENE???

Onlangs heb ik een van de nieuwe leiders van ons 1e team aan u voorgesteld, hier volgt nr. 2.

Zijn naam is RONALD BROUWER, geboren op 21 september 1966 te Eindhoven. Hij komt uit een echte voetbalfamilie, waarvan opa de trots was van P.S.V. en…een groot wielerfan!

Ronald ging, na zijn basisschool, naar het Bisschop Bekkers College voor het VWO, studeerde HBO Bestuurskunde in Den Bosch en vervolgens Procesrecht aan de universiteit in Utrecht.

Door een liefdesromance kwam hij in 1992 in Hoogeveen terecht en in 2000 streek hij neer in De Wijk.

Hij is bijna 20 jaar zelfstandig gerechtsdeurwaarder geweest en sinds 3 jaar is hij professioneel bewindvoerder. Hij heeft een zoon Joris (15 jaar) en een dochter Loes (13 jaar) en zij spelen allebei bij WIJC, terwijl Loes een talentvol wielrenster is.

Ronald is een aantal jaren bestuurslid geweest van onze plaatselijke Oranjevereniging , zit in de organisatie/bestuur van de Ronde van Drenthe en ook heeft hij bemoeienis met de wielerronde van Steenwijk en De Wijk. Daarnaast is hij een van de oprichters van de Businessclub Wacker.

Sinds 2014 is hij gemeenteraadslid in De Wolden en bij afwezigheid van burgemeester De Groot, neemt Ronald  de voorzittershamer over.

Je mag wel zeggen: Ronald is een hartstochtelijk meelevend lid van onze Wijker samenleving.