VAN WIE IS DAT D’R IENE?????

Toen ik onlangs in de mededelingen van onze voetbalvereniging “WACKER”las, dat men een keeperstrainer had aangetrokken, werd mijn nieuwsgierigheid nog groter dan die al was! Dus ging ik er op uit om te ontdekken wie “die iene” dan toch wel mocht zijn. En laat het nou een Wackerman zijn in hart en nieren die door het bestuur gevraagd is om de training van speciaal de keepers op zich te nemen! Het is………………………(graag tromgeroffel nu, kan hij zelf wel maken!!!)………………ALFRED DOORN, als zoon van Roelof en Roelie,  geboren op 21 december 1974.  Hij heeft zijn hele 45 jarige leven in ons dorp gewoond, heeft er uiteraard onze school “De Horst” (waarin het schoolelftal al bleek, dat hij een betrouwbare doelman was!!!)bezocht, daarna op de L.T.S. in Meppel een poging gedaan om automonteur te worden en die poging heeft hij op “Deltion” in Zwolle voortgezet. En met succes, want op dit moment is hij een succesvol monteur bij een groot autobedrijf in Meppel.

Inmiddels is Alfed getrouwd met Marlies, in het bezit van een zoon en een dochter en………een gigantisch grote hond.

Zijn voetballoopbaan heeft hij helemaal doorgebracht bij zijn geliefde club Wacker. Vanaf de F-pupillen tot en met het 1e  elftal en altijd maar tussen die drie palen. Gelukkig heeft hij ook nog een andere hobby waar hij zijn tomeloze energie kwijt kan. Hij is namelijk al vanaf het moment dat hij een slagwerktrommel kon dragen, lid van het slagwerkensemble van onze Koninklijke Muziekvereniging “Apollo”.

Toen ik hem vroeg, waarom hij dat baantje van keeperstraining had aanvaard, was zijn lakonieke antwoord:”Zej hebt mej gewoon vraogd, nou en het leek mej wel wat”!!. En als ik hem geloven mag (dat doe ik) bevalt het hem uitstekend.

Hij vindt de samenwerking op alle gebied “TOP” en hij is er van overtuigd dat ons 1e elftal, als ze niet al te veel blessures en schorsingen oplopen, bij de bovenste 5 kan eindigen. Een doorgewinterde voetbalfanaat, deze Alfred.

1 keer per jaar reist hij met zijn vrienden een weekend naar Engeland om daar de” grote jongens” als Manchester United, Liverpool enz. te bewonderen!. “Schtterend mooi” is het commentaar van Alfred.

Op de valreep riep hij nog tegen mij, dat hij een groot fan is  (naast Wacker natuurlijk!!) van AJAX.         Alfred bedankt voor dit spontane interview