VAN WIE IS  DAT D’R IENE??????

Hoe kon ik hem (bijna!) vergeten om zich via hierboven genoemde rubriek aan ons,  als belangstellenden voor onze voetbalclub “Wacker”,voor te stellen! Beter laat dan te laat!!!

Hier is hij dan! Zijn naam?? KOEN (met K asjeblieft) DEKKER, geboren op 14 september 1999. Een zoon van vader André Dekker(nog altijd een steunpilaar van “ons vierde”) en moeder Anja,  die in de supportersclub van onze blauwwitten aktief deelneemt aan de aktiviteiten rondom onze club.

Koen heeft nog een oudere broer, Daan, bij ons allen bekend als de huidige keeper van het 1e elftal. Dus het voetbal is er bij de “Dekkertjes”wel met de paplepel in gegoten.

Het werd een plezierig gesprek met Koen; een keurig nette verschijning met een goeie “babbel. Hij vertelde dat hij onze lagere school “De Horst” zonder enige hapering had doorlopen, daarna richting Meppel is gegaan om zich, in 2 jaar, via het Terra College (A.O.C) voor te bereiden op een beroep in de “timmerwereld”. Dat streven vervolgde hij door daarna  2 jaar naar de  timmeropleiding  te Ruinen te gaan.Daar behaalde hij zijn diploma  Toen vond Koen de theoretische opleidingen voldoende en “dook” hij de praktijk in. Hij kwam terecht bij het aluminiumbedrijf van Henry Knipmeier, waar hij tot aan de dag van vandaag nog werkzaam is.

Zijn voetbalcarrière ligt volledig bij Wacker. Begonnen uiteraard in onze pupillen, snel doorgestoten naar het A- elftal (hij is zelfs nog een jaar keeper geweest)  doch de toenmalige trainer zag al heel snel zijn kwaliteiten als verdediger (laatste man, rechts back) en dus belandde Koen (hij was net 17!!) al snel in de selectie van het 1e elftal, waar hij tot nu een redelijk vast plaats heeft. Een prima speler, met een mooie trap, een geweldige inzet en….zeer sportief! Zuinig op zijn Wacker!!! Hoewel…………..hij liet mij doorschemeren dat hij volgend seizoen wel eens bij S.V.N.’69 in Nijeveen zou kunnen spelen (Spelen met zijn vrienden lijkt Koen wel iets). Wie weet (en dat hopen we allemaal!!) bedenkt hij zich nog.

Volgens Koen pakt Wacker dit seizoen een periodetitel en ook een kampioenschap van zijn geliefde club “Feijenoord”sluit Koen  (nog) niet uit!

Een fijn gesprek met een leuke, sportieve jongen!!