Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene? – Mark Kramer”

Marc Kramer VAN WIE IS DAT D’R IENE??
Hoewel de persoon die ik deze keer in deze rubriek onder de  loupe neem, in Wacker kringen al lang geen onbekende meer is, is het toch voor onze supporters wel interessant om wat nader kennis te maken met deze, er leuk uitziende, 21 jarige jongeman. Het is Mark Kramer uit ons eigen dorpje De Wijk, uit een gezin waarvan de moeder  wel sportieve opvattingen heeft, doch pa van sport in het algemeen niet al te veel moet hebben en zus, die in Groningen woont en werkt, ook al niet overloopt van neigingen tot sportbeoefening!
Mark doorliep onze lagere school “De Horst”, begon bij Stad en Esch in Meppel aan een havo-opleiding, stapte over naar het V.M.B.O.. haalde daar zijn diploma en ging vervolgens naar het Deltion  College om ook deze M.B.O. opleiding succesvol af te sluiten.
Met ingang van het nieuwe  schooljaar gaat Mark naar Groningen om aan de studie commerciële economie te beginnen.
Zijn voetballoopbaan begon Mark bij onze jeugdafdeling van WIJC, doch pas in het D-elftal (de “eetjes” en de “effies” sloeg hij over omdat de belangstelling voor voetbal toen nog niet zo groot was).|
Na een paar jaar in het D-elftal gespeeld te hebben, kreeg “Staphorst” hem in de gaten en Mark verkaste naar de buren. Daar bracht hij 3 jaar door in het C-elftal en het B-elftal.. De voor-vorige trainer van Wacker, Ronald Bosma, wist hem te doen besluiten, terug te keren naar z’n oude cluppie in De Wijk. Mark kwam in het A-elftal terecht (leider/trainer Machiel Morsink) en werd daarmee zelfs kampioen. Natuurlijk bleef de toenmalige hoofdtrainer Ronald Bosma hem volgen en nam hem regelmatig mee op de bank bij het 1e elftal.|
De opvolger van Ronald Bosma, Gert Jan Hoekstra, haalde daarna Mark definitief bij de selectie van het 1e elftal en sinds vorige jaar kun je wel stellen, dat deze mooie, vooral snelle, voetballer een vaste plaats in dat 1e elftal heeft te pakken.
Mark vindt dat de toetreding van veel jeugdige spelers veel potentie met zich meebrengt, maar………….het moet nog een team worden. Aan Mark zal het niet liggen. Hoewel het volgens hem een pittig seizoen gaat worden, blijven we, volgens Mark , 3e klasser!!
En daar houden we deze sportieve knaap dan maar aan.!!
Over zijn favoriete club hoeft Mark niet lang na te denken: Ajax!

Jan Tijink

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.