Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene?”

VAN WIE IS DAT D’R IENE??
Disse keer is dat iene van Richard en Anuschka Hooijer en wel MIKE HOOIJER .
En wat is het voor een kleinere club als Wacker dan fijn, als er zo nu en dan een jeugdspeler doorbreekt naar de selectie van de senioren. Deze Mike Hooijer had de vorige competitie al voorzichtig “gerammeld” aan de deur van die selectie. Hoewel hij nog maar 17 jaar is (geboren op23-08-2000)en nog in de A-jeugd mag spelen, lijkt het nu toch wel wat zekere vorm aan te nemen dat we Mike wat geregelder bij de selectie van het 1e elftal zullen zien zitten.
Vader Richard is oud-Wackerspeler en een broer en twee zusjes van Mike proberen,met wisselend succes overigens,het edele voetbalspel ook te beoefenen! Ma Anuschka is een trouw supporter, evenals trouwens opa en oma Berend en Femmie Hooijer. Met name oma schijnt,volgens Mike, een fanatiek aanhanger van Mike te zijn.
Mike heeft onze lagere school “De Horst” doorlopen en is daarna naar het V.M.B.O bij “Stad en Esch” gegaan. Daarna een opleiding gevolgd in Zwolle in de horeca. Op dit moment volgt hij bij het CIOS in Heerenveen een opleiding waarbij hij in 2 à 3 jaar de studie “Sport en Spel” hoopt af te sluiten. Om de nodige “studiepunten” te verzamelen, loopt hij in zijn vrije tijd stage bij zijn cluppie Wacker.Hij begeleidt daarbij bezoekende verenigingen naar de kleedkamers, doet werkzaamheden in de kantine en allerlei voorkomende klusjes.
Als voetballer heeft hij alle pupillenelftal bij Wacker doorlopen en is nu gevorderd tot het A-elftal. Bovendien traint hij bij de selectie van het 1e elftal en vindt hij trainer Ruud Westerhoven een fijne trainer!
Feyenoord is zijn favoriete club en die wordt dit jaar (volgens Mike tenminste)weer kampioen. En Wacker????? Die komt (alweer volgens Mike) zeker in het linker rijtje.
Een leuke, sportieve, hoogblonde, mooi rechtop lopende knul, deze Mike Hooijer!!!