Rubriek “Van wie bin ie d’r iene”

VAN WIE BINT DAT JONGENS?
Toen de spelers van IJhorst en Wacker afgelopen zondag de “arena” aan de Wiltenweg betraden, liepen er aan Wackerzijde twee spelers mee,waarvan het merendeel van het publiek zich afvroeg: “Van wie is dat d’r iene??”. Nou, de stevig gebouwde,hoogblonde, Stephan Pouwels komt uit De Wijk en de wat schrieler ogende jongeman, is Niels Brinkman uit Punthorst.
Zij zijn met z’n tweeën, met ingang van dit seizoen, toegetreden tot de selectie van Wacker. Zij komen beide uit het A-elftal van de v.v. Staphorst, hebben daar wat aan de deur gerammeld van de Staphorster selectie, kwamen niet in de top van deze hoofdklasser en besloten om toch hun heil bij een andere club te zoeken. Afgelopen zondag, in de bekerderby tegen v.v. IJhorst, maakten ze hun debuut in het 1e elftal van Wacker en dat was zeker niet slecht.
Stephan, geboren op 15 oktober 1998,. is een zoon van Henry en Jolanda Pouwels en een broer van Marc, die korfbalt. Stephan heeft de o.b.s. “De Horst” in De Wijk doorlopen, is daarna op het Terra College in Meppel terecht gekomen, om vervolgens op “Landstede” in Zwolle de 2 jarige vooropleiding voor marechaussee te voltooien. Op dit moment volgt hij een cursus voor leidinggevende.
Zijn voetballoopbaan is begonnen bij Wacker en vanuit de e-pupillen stapte hij over naar de v.v. Staphorst. Daar heeft hij 8 jaar gespeeld om nu terug te keren op het oude nest. Centrale verdediger is zijn voorkeurplek. Hij is fantastisch ontvangen bij onze blauwwitten, met name ook door het feit dat hij alle jongens in de selectie kent, omdat hij hier op school heeft gezeten.
Hij is een fan van Ajax Amsterdam!
Wij wensen Stephan heel veel succes en plezier bij onze club.

De andere nieuweling is Niels Brinkman, geboren op 13 oktober 1998 te Staphorst(Punthorst) als zoon van Bert en Geesje Brinkman. Niels heeft nog twee jongere zusjes die als sport het ponyrijden beoefenen.
Niels bezocht de C.N.S. te Staphorst, daarna “Dingstede” in Meppel, waar hij zijn HAVO-diploma haalde en hij bezoekt nu “Windesheim in Zwolle als 1e jaars student bouwkunde.
Wat het voetballen betreft heeft Niels tot nu toe in de jeugd van Staphorst gespeeld. Nu ook voor hem, na afsluiting met het A-elftal, de deur naar de 1e selectie dicht viel en hij toch liever in een standaard elftal speelt dan in een 3e of 4 elftale,was voor hem de keus, om te vertrekken bij Staphorst, niet zo moeilijk. Het werd dus Wacker!
Niels speelt het liefst als middenvelder aan de linkerkant(geen wonder dat hij zondag, bij zijn debuut, juist vanaf die linkerkant de 3e goal scoorde). Ook Niels is uitstekede tevreden over de fijne opvang bij zijn nieuwe club Wacker.
Niels is fan van zowel P.S.V. Eindhoven als van PEC Zwolle. Ook hem wensen we natuurlijk een fijne, sportieve tijd toe bij onze club!
Ik denk dat we met deze twee sportieve jongens uitermate tevreden kunnen zijn!!