Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene?”

WIE IS EIGENLIJK JAN TALEN??

Velen van onze jeugd zullen hem herkennen als de man die als vrijwilliger, al jaren, de onderhoudswerkzaamheden verricht in ons zwembad “De Slenken”.
Ouderen onder ons (en met name de Wacker-aanhangers)zullen zich hem herinneren als de grote steunpilaar van het 1e elftal van” Wacker” uit lang vervlogen tijden!
Want Jan hoopt op 1 november a.s. zijn 79ste verjaardag te vieren en heeft zijn hele voetballeven het blauwwitte shirt van onze voetbalclub “Wacker”gedragen. Als 9 jarige junior begonnen, daarna meteen zo,n beetje opgenomen in het 1e elftal om met dat elftal vele, vele jaren in de Zwolse Voetbalbond(ons voetballand telde toen nog een aantal afdelingen, waarvan Zwolle er een was) te spelen.”Wacker” stond in die jaren bestuurlijk onder leiding van burgemeester Briët als voorzitter en gemeentesecretaris Goldstein als secretaris. Een bekend duo in de hele regio!
Jan werd als voetballer gevolgd door GO AHEAD uit Deventer en PEC uit Zwolle, doch omdat Jan met z’n vader een loonbedrijf had, zag hij geen kans om 4 avonden per week naar Deventer of Zwolle te reizen. Dus bleef hij zijn “Wieker cluppie” trouw! Vele kampioenschappen (en degradaties) heeft hij meegemaakt, om tenslotte toch met “Wacker” in de grote K.N.V.B. (waar men nu nog steeds in de 4e klasse speelt) terecht te komen.
Na zijn loopbaan als aktief voetballer,behaalde hij zijn trainersdiploma en trainde o.a. “Vitesse”Koekange, “Oranje Zwart” Wanneperveen en natuurlijk alles wat er maar te trainen viel bij zijn eigen club “Wacker”.
Vooral de jeugd van “Wacker” heeft veel van deze uitstekende sportman geleerd.
Het bestuur van de K.N.V.B wist hem ook te vinden, toen men hem benoemde tot rapporteur. Vele kilometers tussen Emmeloord en Emmen heeft Jan afgelegd om scheidsrechters te beoordelen en akkomodaties te bekijken.
Op dit moment is hij (met dispensatie van de K.N.V.B. , omdat hij de leeftijdsgrens van 75 jaar al overschreden heeft)nog consul van de K.N.V.B. met betrekking tot de akkomodatie van “Wacker”.
Als aandachtig supporter is hij bij de thuiswedstrijden van “Wacker” aan de lange zijde (rechts) op zijn vaste “stekkie” te vinden.
Ik vond, dat deze rustige en sport1ieve sportman, het verdiende eens even in het zonnetje te worden gezet.