Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene?”

“Van wie is dat d’r iene??”
In deze rubriek werd het nodig tijd om eens even kennis te maken met iemand die je op het voetbalveld van Wacker bijna altijd tegenkomt.
Het is ROWAN BENJAMINS, geboren op 23december 1996 te Hoogeveen, als zoon van Jennie en Siemen Benjamins, en broer van Henk. Rowan woont, nog bij zijn ouders, aan de Julianaweg.
Hoewel zijn ouders geen groot voetbalverleden hebben (hoewel moeder Jennie nog een aardig balletje heeft getrapt bij het damesvoetbal in Zuidwolde) zijn het wel echte Wackerfans! Zij behoren namelijk tot die onmisbare groep vrijwilligers, die de kantine runnen. En broer Henk heeft al snel (in het B-elftal??) het voetbal vaarwel gezegd.
Rowan daarentegen heeft vanaf zijn zesde jaar het blauwwitte shirt gedragen: Bij de pupillen, bij alle jeugdelftallen en is nu gevorderd tot de selectie van het 2e en 1e elftal.Hij speelt vaak in het 2e, 3e of vierde en is bijna elke week betrokken bij de wedstrijd van het 1e. Zo nu en dan mag hij in het 1e opdraven, maar hij is nog maar 20, dus wie weet….
Hij heeft met succes onze lagere school “De Horst” doorlopen, heeft daarna bij Stad en Esch het V.M.B.O met succes afgerond.En toen???
Toen had Rowan het wel gehad met studie. Door een toevalligheid (vakantiewerk) kwam hij terecht bij het bedrijf Profinish , een bedrijf in dak- en gevelsystemen te Rogat en dat bevalt hem uitstekend.Op mijn vraag of hij een favoriete voetbalclub heeft antwoordt Rowan: “As dat dan toch mot,doe mar Zwolle, mar ‘k heb net zo lief mien cluppie Wacker uut De Wiek”
Een plezierig manneke deze Rowan Benjamins!!