Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene?”

frans zingerVAN WIE IS DAT D’R IENE??
Was het de vorige keer in deze rubriek dat ik onze nieuwe secretaris Klaas de Graaf heb doorgelicht, deze keer is onze nieuwe voorzitter Frans Zinger aan de beurt om het een en ander over zichzelf te vertellen.
Frans is tot nu toe een geboren en getogen “Wieker”, geboren op 16 november 1968 als zoon van de helaas overleden Jan Zinger en Arendje Zinger – de Lange. Frans heeft een oudere broer Gert, die een Telecom bedrijf in Hoogeveen heeft en hij had nog een, veel te vroeg overleden, oudere zus Maria.
Hij is getrouwd met Niesje Elpenhof en ze hebben drie geweldige kinderen: Ellen van 18 jaar die gekorfbald heeft bij Roreko, doch de laatste tijd veel te vinden is in de sportschool; dochter Julia van 16 lentes, waarvoor eigenlijk hetzelfde verhaal geldt als voor Ellen en dan is er nog zoonlief van 12 die gelukkig de voetbalkleuren van WIJC draagt.
Frans heeft na de basisschool de MAVO, de MEAO en de HEAO doorlopen en is daarna terechtgekomen in het bankwezen bij SNS Bank en Rabobank.
Tegenwoordig is hij adjunct-directeur bij de Adviesgroep Mulderij Verzekeringen in Hoogeveen. Een middelgroot assurantie- en volmachtbedrijf.
Frans heeft al een verleden als bestuurslid (10 jaar) van de Koninklijke Muziekvereniging “Apollo”, waar hij ook (zeer verdienstelijk) de alt-saxofoon bespeelde en hij maakt al jaren (vanaf 2007)deel uit van het bestuur van Businessclub Wacker waarvan hij medeoprichter is.
Uiteraard heeft hij alle jeugdelftallen van Wacker doorlopen, kwam in de senioren terecht en bleef net voor de drempel van het 1e elftal steken (slechts 1 helft maakte hij deel uit van het eerste!).
Op dit moment speelt Frans nog 7 x7 bij mannen van boven de 35 jaar.
Op mijn vraag hoe hij zijn nieuwe functie als voorzitter van Wacker ziet, zegt hij dat er volgens hem planmatig gewerkt moet worden; kijk vooruit en zorg voor een visie en structuur. Wees zeker ambitieus. Samenwerking en een goed ingerichte organisatie is hierbij belangrijk. De juiste mensen zullen daarbij op de juiste posities moeten zitten en er voor moeten zorgen dat het plezier in het voetbalspelletje bij alle elftallen (of het nou het 1e elftal of het 4e is) voorop moeten staan.
Hoewel Frans regelmatig bij Heerenveen op de tribune zit om ook af en toe de eredivisie live mee te maken, is Ajax toch wel zijn favoriete club.
Frans is er ook van overtuigd dat de samenwerking met de v.v. IJhorst (die er al is bij WIJC) duidelijk nog steviger kan!
En…….we blijven dit jaar misschien 4e klasser, volgend jaar wellicht op naar de 3e klasse, is de uitsmijter van Frans.
We wensen hem natuurlijk veel sterkte in zijn nieuwe functie.