Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene”

20161003_214657_site442“VAN WIE IS DAT D’R IENE??”
Het was even schrikken voor onze kleine voetbalgemeenschap Wacker, toen in de loop van het jaar bekend werd, dat en voorzitter Willem Stadman en secretaris Jan van der Wal hun functie als respectievelijk voorzitter en secretaris, ter beschikking stelden!
Waar vind je zo gauw nieuwe mensen die deze “baantjes”wel willen opknappen!
Doch zie daar! Plotseling toverde men twee namen uit de hoge hoed die deze functie, bij benoeming door de ledenvergadering, wel wilden vervullen.
Het waren KLAAS DE GRAAF, die wel secretaris wilde worden en FRANS ZINGER, die het voorzitterschap wel ambieerde (over deze laatste in een volgende collumn wat meer).
Dus werd het tijd voor mij, als columnist, om eens wat nader kennis te maken met Klaas de Graaf.
Ik zocht hem op in de straat Oldenhof en hoorde van hem dat hij op 3 maart 1970 geboren is in Spakenburg, het dorp met die twee bekende voetbalclubs IJsselmeervogels en Spakenburg. De “Rooien” en de “Blauwen”. Je eerste gedachte is dan: “Dat moet wel een doorgewinterde voetbalfan zijn”!! Niet dus!! Klaas zijn voetbalgaven reiken niet verder dan het kleine trapveldje van IJsselmeervogels; tot spelen in een elftal heeft hij het nooit gebracht! Hoe kom je nu dan als secretaris terecht bij ons “cluppie” Wacker? Dat zit zo!
Klaas is na zijn basisschooltijd en zijn opleiding in Amersfoort, Bedrijfskunde gaan studeren aan de Rijks Universiteit in Groningen, heeft zijn vrouw, de Groningse Alida leren kennen, is daarmee getrouwd en heeft drie schatten van kinderen (dochter Anke en zoon Marc die in Meppel naar school gaan en zoon Lukas die op onze basisschool “De Horst” zit). Na diverse banen, is Klaas nu werkzaam als Customer Service Manager bij Hoomark in Hoogeveen. Als u komende weken Sinterklaascadeautjes inpakt, moet u maar eens kijken naar het prachtige inpakpapier wat u daarvoor gebruikt, want dat wordt gefabriceerd door bovengenoemd bedrijf. Het bedrijf is zelfs marktleider in Europa. Ze zijn in de loop der jaren neergestreken in De Wijk en de drie kinderen hadden wel belangstelling voor onze club Wacker. Dus werd pa wel op zaterdagmorgen “meegesleept” (ook al door de aanmoedigingen van vrouw Alida, fervent voetbalfan) naar het voetbalveld. En zo is ’t gekomen!!!
Het leek en lijkt Klaas wel wat om wat meer voor onze club te gaan doen.”Verwacht van mij geen wonderen “ waren zijn eigen woorden, “maar om iets terug te doen bij de club waar alle kinderen en volwassenen zoveel van het voetbal genieten, lijkt mij fantastisch”!!
En dat kunnen we gebruiken!!
Van harte welkom familie De Graaf in onze Wackerfamilie!!!