Rubriek: “Van wie bin ie d’r iene?”

remon-drentVAN WIE IS DAT D’R IENE???

Enkele weken geleden, tijdens de derby IJhorst – Wacker. kreeg keeper Daan Dekker reeds na 8 minuten de rode kaart. Trainer Ruud Westerhoven stuurde een “manneke” het veld in, waarvan het gros van de supporters van Wacker niet wist, wie dat nou wel was!! Het bleek Remon Drent te zijn, geboren op 28 september 2000 (16 jaar dus!!!) met als ouders Tom en Dorien en als zussen Lisa en Laura. Het gezin Drent woont aan het Boschstuk hier in De Wijk..
Hoog tijd om eens even nader kennis te maken met Remon en zijn familie.
Vader Tom is oud-voetballer van Pesse, komt regelmatig bij Wacker kijken, terwijl moeder Dorien een aardig eindje kan hardlopen (volgens Remon tenminste!!)
Zus Lisa (tegenwoordig wonend op Bonaire) was een begenadigd turnster (alweer volgens Remon) terwijl zus Laura (tegenwoordig bijna wonend in Ruinerwold) een aardig balletje door de korf wierp bij Roreko (alweer volgens Remon).
Pa en ma Drent “runnen” een meubelbedrijf onder de naam Tomkantoor in Hoogeveen.
Remon heeft zijn achtjarige basisschool tijd doorgebracht op onze basisschool “De Horst”in De Wijk, is daarna naar de R.S.G “Stad en Esch” te Meppel gegaan en is tussentijds overgestapt naar de scholengemeenschap “Dingstede” en zit daar op dit moment in HAVO 4.
Het ideaal van Remon is om na zijn HAVO-opleiding naar de High-school in Amerika te gaan, vooral om zijn Engelse taal goed onder de knie te krijgen en zijn gevoel voor business-zaken verder te ontwikkelen.
Wat zijn nog korte voetballoopbaan betreft, heeft hij de jeugdelftallen van Wacker doorlopen tot en met het A-elftal. Omdat Wacker op dit moment geen A-elftal heeft, “zweeft” Remon wat tussen de seniorenelftallen.
Hoewel zijn trap nog voor verbetering vatbaar is, heeft Remon wel al aangetoond over veel keeperstalent te beschikken. Hopelijk kunnen we daar nog een aantal jaren van profiteren!
Zijn favoriete club is Ajax, en Remon denkt dat ons eerste team mee gaat doen voor de titel!
Als club moet je zuinig zijn op dit soort jongens!

Jan Tijink.