ONZE TRAINER

Ongeveer een jaar geleden ontstond er in Wackerkringen wat tumult, toen bleek dat het bestuur trainer Bart Smid uit Ruinerwold, na slechts een werkperiode van ruim 3 maanden, had ontslagen! Hoewel een en ander nou niet de schoonheidsprijs verdiende, hou ik me maar aan het oude gezegde: “Gedane zaken nemen geen keer”!
20160131_142130_site785Feit was wel, dat men op dat moment geen trainer had, doch bij het tweede elftal zwaaide ene Ruud Westerhoven de scepter en hij was wel bereid om, samen met Afred van der Weide, de training van het eerste elftal voor de rest van het seizoen op zich te nemen.
Hoewel een en ander met enthousiasme is gebeurd, was het resultaat helaas degradatie vanuit de 3e naar de 4e klasse!
En desondanks waren trainer, bestuur en ook de spelersgroep van mening dat er wel zoveel vertrouwen bij alle partijen was en is, dat men met een gerust hart in dit seizoen samen door kon gaan.
En wie is nou eigenlijk die trainer RUUD WESTERHOVEN????
Tijd om hem toch eens wat nader door te lichten. Na afloop van de oefenwedstrijd,dinsdagavond in Ruinen, had ik een gesprek met hem.
Ruud werd op de eerste dag van de eerste maand van het jaar 1960 geboren te Scheveningen. Om te laten zien wat voor”globetrotter in Nederland” hij eigenlijk is,zal ik de namen van de plaatsen noemen waar hij zoal gewoond heeft (en ik zal er heus nog wel een paar vergeten):
Na Scheveningen, Den Haag,Breukelen, Wijk bij Duurstede,Amsterdam, Heerenveen, Akkrum, Steenwijk, Meppel en nu dan in De Wijk.
Ruud doorliep alle vormen van het onderwijs(waarbij hijzelf zegt nou niet de makkelijkste leerling te zijn geweest!!!!)en hij kwam uiteindelijk via het CIos ( Heerenveen) terecht op de CALO (opleiding voor docent Lichamelijke Opvoeding. Na 8 jaar als bewegingsagoog werkzaam te zijn geweest aan de Trekschuit in Meppel, was er de overstap naar de Ambelt Zwolle ( cluster 4 onderwijs kinderen met gedragsstoornis) waar hij 18 jaar werkRuud Westerhovenzaam was als docent en coördinator en inmiddels 7 jaar werkzaam als docent en coach bij de onderwijsinstelling “LANDSTEDE”in Zwolle

Inmiddels gestart met de trainers opleiding UEFA B , en in een ververleden ooit nog student geweest van Foppe de Haan en Hans Westerhof en samen met Jan de Jonge en Wiljan Vloet en Gert-Jan Verbeek gestart met de opleiding TC-1.
Als hobby´s heeft hij o.a. racen op de racefiets (de Mount Ventoux heeft hij ook beklommen) hij liep (hele) marathons, hij speelt tennis in de competitie en ook het golfen heeft zijn grote belangstelling. U ziet het : Bewegen, bewegen, bewegen!!!
Hij heeft bij de semi profs van Heerenveen gevoetbald ( betaalde jeugd en A-selectie), is bij Dijka Steenwijk bezig geweest, heeft zaalvoetbal gespeeld bij RJR Bakker en op het veld bij Alcides gespeeld enz. enz. enz.
En dan strijkt Ruud neer in Meppel en is werkzaam bij “De Trekschuit”aldaar. En daar leert hij zijn vrouw Ria uit Wanneperveen kennen, die coördinatrice bij genoemde instelling is.
Zij gaan in 1990 wonen in De Wijk, krijgen daar een zoon, die inmiddels ook alweer dezelfde opleiding volgt (de CALO in Zwolle) als zijn vader.
Uiteraard gaat Ruud voetballen bij onze plaatselijke club Wacker en de rest van het verhaal kent u nu zo’n beetje!!
Voor dat we dinsdagavond uit elkaar gaan, is mijn laatste vraag aan hem: “En dit seizoen Ruud??” Een vastberaden antwoord volgt: “We blijven er in! Goeien avond Jan”!!
Het is inmiddels donker geworden buiten en daar scheidden zich onze wegen.