Laot oe niet gek maken…..

Terwijl de dagen korter worden en het al vroeg weer donker wordt, de bbq weer achter in de schuur is gezet en de wasbeerhond rustig door het Reestdal huppelt, dwalen mijn gedachten af naar de goede Sint….
Wat zal deze goedheiligman zo af en toe wel niet denken? Laot oe niet gek maken?
Binnenkort zal hij de jongste jeugd van WIJC weer verrassen met zijn komst, samen met zijn trouwe kindervriend; Zwarte Piet!
Liedjes zingen, of zullen er kinderen zijn die niet houden van Snieklaas. Kan het mij eigenlijk niet voorstellen…..

Dat het leven soms totaal op zijn/haar kop staat, komt zo af en toe weer heftig naar boven!  Wat dan wel weer opvalt is dat de v.v. Wacker een geweldige club is!
Samen sterk, in en buiten het voetbalveld!

Tijdens één van mijn tochten op de Krokomobiel, kwam ik op een mooie zondagmorgen aangereden bij het voetbalveld. Dat er door de week een boel gebeurd valt gelijk op. Wat ziet het er opgeruimd en netjes uit!
Op het veld is Wacker 2 bezig aan de waming-up , alhoewel dit door de hoge temperatuur misschien niet nodig is.
Menig zweetdruppel wordt van het voorhoofd geveegd van de in het algemeen jonge voetballers.
En als de wedstrijd begint, wordt er gestreden voor elke meter. Enthousiasme spat er van af en ook het publiek laat op positieve manier van zich horen.
Enig navraag leert mij dat er helaas geen trainer is voor deze talentvolle, leuke groep. Misschien dat de goedheiligman nog wat in petto heeft. Dat verdient deze groep……!

Intussen is Wacker 4 weer thuis gekomen van een uitwedstrijd tegen Darp. Een gelijkspel, er zat meer in, aldus de altijd op het veld sleurende Jasper.
De derde helft zal in ieder geval gewonnen worden zegt een andere speler, die liever anoniem wil blijven. De mini hapjes, gehaktballen met satésaus en wat tarwesmoeties om alles door te spoelen maken de middag weer compleet. Achter de bar kijken de kantine vrijwilligers glimlachend toe.
Op de achtergrond klinkt het liedje “Meisjes en Jongens van Wacker” Ooit uitgebracht op single tijdens het  jarig jubileum van de voetbal. Zachtjes neuriënd trap ik de Krokomobiel aan en rijd door de vernieuwde Dorpsstraat.
Duurt even, maar dan heb je ook wat. Het resultaat mag er zijn, of is het wezen?
Ach, Laot oe niet gek maken!

Kalm an en tot later,

Groet,