En ook EEN CHAOTISCH BEGIN MAAR………WE GAAN WEER VAN START!!

Het slot van de vorige competitie was natuurlijk een grote chaos voor zowel de clubs als voor de K.N.V.B. Wat moet je doen? Wel kampioenen, geen kampioenen, wel degradatie, geen degradatie??Enz. enz. Men is er uit gekomen, soms met vreugde voor bepaalde clubs (zo maar promotie o.a. Steenwijkerwold ), of degradatie op eigen verzoek zoals DVSV (Darp)

Laten we dus maar gauw beginnen aan de nieuwe competitie 2020/2021. Daar was voor ons als Wacker meteen al een verrassing in de vorm van de indeling in Zuid Oost Drenthe. Niet meer de A 31 op richting Friesland, doch het zal vaak de A 28 worden richting Emmen. Gelukkig hebben we ook nog twee buren (v.v. Ruinerwold en v.v. Balkbrug) om de derbysfeer in ere te houden, doch de andere clubs, v.v. Buinen(gepromoveerd uit de 5e klasse), v.v. D.S.C.’65 (Dalerveen Stieltjeskanaal Combinatie), v.v. D.V.C. ‘59(Nieuw Dordrecht) ,v.v. E.H.S. ‘85(vroeger was dit Emmerschans),v.v. K.S.C. (Schoonoord), v.v. Schoonebeek,(Nieuw Schoonebeek) v.v. Sleen, v.v. Titan (Nieuw Weerdinge), v.v. VIOS (Oosterhesselen),v.v. Wijster, en v.v. Zwartemeerse Boys(bij Klazienaveen) zijn voor Wacker volkomen onbekende clubs. 14 clubs, dat betekent 26 wedstrijden!

Wacker gaat dit doen, met dezelfde trainer Theo van ’t Zand en  met bijna dezelfde selectie als vorig jaar.Mark Kramer is weer teruggekeerd van zijn buitenlandse trip en Kyron Donker is overgekomen vanuit de jeugd. Verder geen  nieuwe “aankopen” en geen vertrokken spelers.  Dus: K.W.W. (kieken wat ‘t wodt!!!!).

Natuurlijk gaat er nog wel het een en ander vooraf aan het begin van de competitie. De diverse trainingen, een tournooi(tje) met v.v. IJHorst, v.v. Steenwijk en M.S.C. (zaterdag),waarbij Wacker op vrijdagavond,14 augustus ( aanvang 19.00 uur) in Steenwijk speelt tegen M.S.C.(Zat.) en op zondag 16 augustus om 14.00 uur in IJhorst tegen IJhorst.

Op woensdagavond 26 augustus komt dan v.v. Ruinen op bezoek en op zondag 30 augustus  start de bekercompetitie (Uit tegen Raptim Coevorden) en ook op zondag 6 (Thuis tegen Havelte) en 13 september (Thuis tegen Dwingeloo) is het nog “bekeren”.

En dan gaat op zondag 20 september seizoen ‘20/’21 van start. Veel succes allemaal!!

Jan Tijink

Reacties zijn gesloten.